Υλικά:
- 5 κουταλιές σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο LACON
- 1 μεγάλο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες τριμμένο σκόρδο
- 2 κουταλιές φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη ή 2 κουταλάκια ξερή
- 1 κιλό ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη ή περασμένες στο μπλέντερ
- 2 κουταλάκια αλάτι
- 1/2 κουταλάκι πιπέρι
- 700 γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα φασολάκια
- 500 γρ. καθαρισμένες και κομμένες πατάτες σε μεγάλους κύβους
- 4 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό
- λίγη ζάχαρη, αν χρειαστεί
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε το κρεμμύδι. Το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσει καλά, 5 περίπου λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και τη ρίγανη και μαγειρεύετε μισό λεπτό ακόμη.
Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά (ζάχαρη βάζετε μόνο αν είναι ξινή η ντομάτα) και δυναμώνετε τη φωτιά για να πάρει βράση το φαγητό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό ή αν είναι πολύ ζουμερό, ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα για να εξατμιστεί το πολύ νερό. Το σερβίρετε χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
ΠΗΓΗ: https://www.radicio.com/