Υλικά:

  1. 5 κουταλιές σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο LACON
  2. 1 μεγάλο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  3. 2 σκελίδες τριμμένο σκόρδο
  4. 2 κουταλιές φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη ή 2 κουταλάκια ξερή
  5. 1 κιλό ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη ή περασμένες στο μπλέντερ
  6. 2 κουταλάκια αλάτι
  7. 1/2 κουταλάκι πιπέρι
  8. 700 γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα φασολάκια
  9. 500 γρ. καθαρισμένες και κομμένες πατάτες σε μεγάλους κύβους
  10. 4 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό
  11. λίγη ζάχαρη, αν χρειαστεί

 

Εκτέλεση:

Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε το κρεμμύδι. Το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσει καλά, 5 περίπου λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και τη ρίγανη και μαγειρεύετε μισό λεπτό ακόμη.

Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά (ζάχαρη βάζετε μόνο αν είναι ξινή η ντομάτα) και δυναμώνετε τη φωτιά για να πάρει βράση το φαγητό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό ή αν είναι πολύ ζουμερό, ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα για να εξατμιστεί το πολύ νερό. Το σερβίρετε χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

ΠΗΓΗ: https://www.radicio.com/