Υλικά:

2 μερίδες

  1. 1/2 κιλό χοιρινό μερίδες
  2. 2 πατάτες κομμένες σε κομμάτια
  3. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  4. 1/2 πιπεριά κομμένη
  5. 1 σκελίδα σκόρδο
  6. 1-2 λεμόνια (το χυμό)
  7. λίγο θυμάρι
  8. λίγο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο LACON
  9. 1 κ.γ. μουστάρδα
  10. λίγο λευκό κρασί
  11. αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί τσιγαρίζουμε ελαφρώς το κρέας. Λίγο πριν ροδίσει προσθέτουμε και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί. Κατόπιν προσθέτουμε τις πατάτες, τις πιπεριές, το θυμάρι, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και επιπλέον 2-3 ποτήρια νερό, ίσα να καλύπτεται το κρέας και οι πατάτες. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα.

ΠΗΓΗ: https://cookpad.com/gr/