Υλικά:

  • 4 φιλέτα ψαριού (συναγρίδα ή ροφό ή τσιπούρα ή όποιο άλλο ψάρι προτιμάτε)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους, ψιλοκομμένα
  • 1 ρίζα φινόκιο λεπτοκομμένη
  • 1 κ.σ. κάππαρη ψιλοκομμένη
  • 1 ντομάτα κομμένη σε μικρά καρέ
  • 2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο LACON
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 κομμάτια λαδόκολλα
  • 4 κομμάτια αλουμινόχαρτο

 

Εκτέλεση:

Για το ψάρι στη λαδόκολλα, ανακατεύουμε μέσα σε ένα μπολ τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το φινόκιο, τις ντομάτες, την κάππαρη, το ελαιόλαδο και λίγο αλατοπίπερο. Απλώνουμε στον πάγκο τα τέσσερα κομμάτια αλουμινόχαρτου και πάνω σε κάθε ένα από αυτά τοποθετούμε τις λαδόκολλες. Πάνω σε κάθε λαδόκολλα ισομοιράζουμε τη γέμιση των λαχανικών και τοποθετούμε επάνω το κάθε ψάρι, με την πέτσα προς τα πάνω. Αλείφουμε τα ψάρια με πινέλο, με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε ελάχιστα.

Κλείνουμε σα πακέτα διπλώνοντας τη λαδόκολλα μαζί με το αλουμινόχαρτο σε μισοφέγγαρο. Πιέζουμε και γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα. Πατάμε πολύ καλά την ένωση για να μην ανοίξει –είναι πολύ βασικό να μη χάσουμε υγρά από τη λαδόκολλα. Στο τέλος τα πακέτα θα έχουν σχήμα σαν τυρόπιτα. Στη συνέχεια, τα αραδιάζουμε πάνω σε λαμαρίνα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 240οC για 15΄. Κατά το ψήσιμο στο φούρνο τα πακέτα φουσκώνουν σαν μπαλόνι. Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να σταθούν 5΄.

Τρυπάμε με μαχαίρι τη λαδόκολλα, να βγει ο ατμός και προσέχουμε τα δάχτυλά μας γιατί καίει πολύ. Στη συνέχεια ανοίγουμε τα πακέτα και σερβίρουμε τα ψάρια σε πιάτα περιχύνοντας με τα υγρά τους. Ιδανικά, συνοδεύουμε με σαλάτα από βραστές πατάτες.

 

 ΠΗΓΗ: https://www.kontranews.gr/