Υλικά συνταγής

  • 2 κιλά ψάρια (μπακαλιάρο, πεσκανδρίτσα, δράκαινες, χάνοι, φαγκρί, συναγρίδα, φέτες ροφού)
  • 3 πατάτες μεγάλες κομμένες σε κύβους
  • 2-3 καρότα κομμένα σε ζάρια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. μάραθο φρέσκο ψιλοκομμένο ή ½ φλιτζ. αποξηραμένα φύλλα
  • 3-4 κ.σ. ρύζι γλασέ
  • ⅔ φλιτζ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο LACON
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση: Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ψάρια από λέπια και εντόσθια. Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό, 1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και τα ψάρια. Αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά (από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει το νερό). Βγάζουμε τα ψάρια σε πιατέλα με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και περνάμε από σήτα το ζωμό που έχουμε στην κατσαρόλα, για να μη μείνει μέσα κανένα κοκκαλάκι. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει, προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το ζωμό από τα ψάρια, το ρύζι, το σέλερι, το μάραθο και αφήνουμε τα λαχανικά να βράσουν. Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Ταυτόχρονα, καθαρίζουμε τα ψάρια από τα κόκκαλα. Σερβίρουμε ζεστή τη σούπα μας. Προσθέτουμε τα καθαρισμένα κομμάτια των ψαριών στο πιάτο.

 

ΠΗΓΗ: https://www.cooklos.gr/