Υλικά:

Για τα ψητά λαχανικά:

  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση
  • 1 μέτρια μελιτζάνα σε φέτες
  • 3 κολοκυθάκια σε φέτες
  • 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά σε φέτες
  • 1 πράσινη γλυκιά πιπεριά σε φέτες
  • 2 καρότα σε φέτες
  • 1/2 κιλό πατατούλες baby κομμένες στη μέση ή κανονικές πατάτες σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • 2 κουταλάκια θυμάρι
  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
  • 4 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο LACON

Για τη σάλτσα βαλσάμικου:

  • 1/4 κούπας βαλσάμικο ξύδι
  • 3 κουταλιές μέλι κατά προτίμηση θυμαρίσιο (ή πετιμέζι για vegans)

Οδηγίες παρασκευής:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200°C.
  2. Ψήστε τα λαχανικά: Τρίψτε ένα μεγάλο ταψί με το σκόρδο. Αραδιάστε μέσα στο ταψί τη μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια, τα καρότα, τις πατάτες και το κρεμμύδι (η πιπεριές θα μπουν μετά από μισή ώρα, αλλά αν τις θέλετε πολύ μαλακές θα τις βάλετε από την αρχή). Προσθέστε τη δάφνη, το κύμινο, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά. Ψήστε για 30 λεπτά, προσθέστε τις πιπεριές, ανακατέψτε και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά.
  3. Φτιάξτε τη σάλτσα από βαλσάμικο: Ανακατέψτε καλά σε βαζάκι το ξύδι και το μέλι και περιχύστε με αυτό τα λαχανικά. Ανακατέψτε και συνεχίστε το ψήσιμο για 15 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να πυκνώσει. Ο χρόνος που θα χρειαστεί εξαρτάται από το μέγεθος του ταψιού και πόσο στριμωγμένα θα είναι τα λαχανικά.

 

ΠΗΓΗ: https://www.thehungrybites.com/GR/